Pohodniško društvo BORIS POTEPUH je bilo ustanovljeno z namenom organizacije najcenejših potovanj po različnih koncih sveta. Običajno potujemo z minibusom, spimo v šotorih in jemo hrano iz "kotla". Organiziramo tudi veliko kolesarskih potepanj. Teden dni pred odhodom se dobimo in pogovorimo o podrobnostih. Naša potepanja si lahko ogledaš v zavihku Koledar potovanj 2016. Na željo potnikov sestavimo tudi nove destinacije potovanj. Še tako osamljenega človeka popeljemo v svet užitka.
2017 

 

 Nebesa - 1. april

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna. Za pohod priporočam pohodniško opremo. Čas hoje je 3 ure. Nebesa so na višini 602m, na 300m višinske razlike. Najprej se bomo seznanili, kje se bodo nahajale naše negrešne duše. Sledil bo ogled dežele kozolcev. Izhodišče poti je Šentrupert. Izlet vključuje prevoz in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO   

2017 

 

 Tara narodni park - 8. do 15. april 2017 

Zborno mesto je ob 7.00 uri zjutraj pred halo Tivoli v Ljubljani. Prvi dan se odpeljeno do nacionalnega parka Tare, kjer se bomo namestili v apartmajih. Vsak dan nas bo lokalni vodnik peljal na svojo turo. V kolikor nekdo ne bo želel na pohod, bo lahko ostal v apartmaju. Vrnitev domov bo v večernih urah. Izlet vključuje prevoz in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. 

Oglej si VIDEO  

2017
 

 Korzika - 26. maj do 3. junij 2017 

Odhod iz Ljubljane izpred hale Tivoli dne 26.5.2017 ob 20.00 uri zvečer, prihod dne 3.6.2017 okoli 22.00 ure zvečer. Obiskali bomo pristaniško mesto Livorno in se z trajektom odpeljali na Korziko (Bastia). Od tu bomo pot nadaljevali v eno lepših mest na Korziki CALVI, kjer bomo tudi kampirali vse dneve, ki jih bomo preživeli na Korziki. Spali bomo v bungalovih. Vsak dan posebej se bomo dogovorili in se odpravili raziskovat Korziko: najprej v gore (poskušali splezati na najvišji vrh Mte. Cinto 2706m, Mte. Rotondo 2622m, ogledali najlepšo dolino reke Restonike), nato ogledovali mesta (glavno mesto – Napolenovo mesto Ajaccio, Porto, Bonifacio, starodavno gorsko mesto Corte) ali pa poležavali na plaži in pohajkovali po mestu Calvi. Izlet vključuje prevoz, spanje in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726.

Oglej si VIDEO  

2017
 

 Planina Tara, Mokra gora, Zlatibor  (Srbija) - 14. do 17. julij 2017

Odhod ob 6.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani.

Namestitev v Kremni na Mokri gori. Privatna hiša, Vila Milka, z dvema apartmajema, velik vrt. Ogled Planine Tare (lepi gozdovi, Pančičeva omorika). Šarganska Osmica (ozkotirna muzejski železnica, na 2,7km dolgi progi vlak »Čiro« prevozi kar 22 tunelov). Izvir zdravilne Bele vode. Etno vas Drvengrad na Močevniku. Planina Zlatibor. Izlet vključuje prevoz, tri nočitve in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO

2017
  

 Risnjak - 22. julij 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna. Za pohod priporočam pohodniško opremo in kopalke. Čas hoje je 3 ure. Povzpnemo se na višino 1528m, z višinsko razliko 330m. Prvo se bomo povzpeli preko Medvedjih vrat na vrh Risnjaka. Nato pa odšli na kopanje v Lokvansko jezero. Izlet vključuje prevoz in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO

2017
 

 Brodenje po Iški - 5. avgust 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna. Čas hoje je približno 4-5 ur. Za pohod priporočam teve ali superge. Izlet je za posebneže. Od Volčjega jezera do Iškega vintgarja peš po vodi. Izlet vključuje prevoz in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO  

2017
 

  Monte Zermula - 19. avgust 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Zahtevnost: z južne strani je lahka  označena pot, severna pot je ferata. Za pohod priporočam pohodniško opremo, za ferato čelada, plezalni pas in samovarovalni komplet. Čas hoje je 6 ur. Povzpnemo se na višino 2143m, z višinsko razliko 1000m. Na Zermulo se bomo odpravili z dvema vodnikoma, eden po ferati, drugi pa po južnem delu in lahki poti. Zermula je zanimiva tudi po tem, da je vsa posejana z rovi in kavernami ter strelskimi linijami iz prve svetovne vojne, zato je tudi v knjigi Vrhovi prijateljstva. Izlet vključuje prevoz in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO  

2017
 

 Makedonija - 26. avgust do 2. september 2017

Odhod ob 6.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna. Za pohod priporočam pohodniško opremo. Vožnja do Skopja traja deset do dvanajst ur. Prvo se namestimo v sobah, nato pa peš na čaršijo, da si ogledamo utrip mesta. Drugi dan si bomo ogledali sotesko Matra, ki jo je izdolbla reka Treska. Tu bo kar 3 ure hoje. Popoldan se bomo povzpeli na hrib, ki je v bližini Skopja, na njem pa je največji križ v Evropi. Ponovno se bomo vrnili v Skopje in tu tudi prespali. Tretji dan se odpeljemo do mesta Tetovo in na Šarplanino, kjer se nahaja Titov vrh z višino 2747m. Vzpona je okoli dve uri in pol. Po sestopu prespimo na Šarplanini. Četrti dan je namenjen vzponu na Golem korab. Zato se odpeljemo v nacionalni park Macrovo in nato do izhodišča gore z višino 1500m (stara vojašnica). Za vzpon bomo potrebovali kar 4 ure.  Pot ni nevarna je pa dolga saj se moramo povzpeti na 2764m visoki Korab. Po sestopu se odpeljemo v mesto Ohrid, kjer prespimo. Peti dan obiščemo Galičico. Ta je nacionalni park, ki obsega Prespansko in Ohridsko jezero. Obiščemo Neum, muzej koliščarjev In še kaj zanimivega se bo našlo. Zvečer prespimo v mestu Ohrid.  Sedmi dan je namenjen ogledu narodnega parka Pelister in se vračamo v Skopje. Med potjo se ustavimo še v največji vinski kleti v tej državi. Približno okoli pete oziroma šeste ure prispemo v Skopje,  gremo na večerjo, ki nas bo že čakala v tradicionalni gostilni. Osmi dan se vračamo.  Izlet vključuje prevoz, nočitve in vodenje. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO

2017
 

 Sv. Ana nad Ribnico - 21. oktober 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Za pohod priporočam pohodniško opremo.  Pot je enostavna in traja 3 ure. Povpeli se bomo na 902m, 400m višinske razlike. Povzpeli se bomo na ta prečudovit hrib, kjer imajo ribenčani svojo planinsko kočo. Nato se bomo ustavili v jamarskem domu, kjer bomo jedli polhov golaž. To je posebnost tega konca. Ta golaž zagotavlja dolgo in zdravo življenje. Izlet vključuje prevoz, spanje (na poti v kamp) in vodenje. Hrana in nočitev v kampu je v lastni režiji. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

                            

2017
 

 Wolayer See - 4. november 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna. Za pohod priporočam pohodniško opremo. Višina je 1951m, z višinsko razliko 601m. Čas pohoda je 4 ure. Iz domovine se pripeljemo do vasice Colina, kjer za cerkvijo zavijemo na nekoliko ožjo gorsko cesto za vasico Colinetto. Še malo naprej in že smo na večjem parkirišču pod privatno planinsko kočo (Rifugio) Tolazzi. Kot se spodobi za te karnijske kraje, ponovno kavica, kajti za kočo Tolazzi smo tako rekoč takoj na mulatjeri za kočo Lambertenghi. Pogledi na mogočna ostenja vas bodo zagotovo prevzeli. Vojaška mulatjera - tukaj sta dve možnosti – nas polagoma, a zanesljivo pripelje do same koče. Od nje do Volajskega jezera je še pet, največ sedem minut. Onstran čudovitega gorskega jezera je še ena koča (včasih Pichlhütte), v kateri so leta 2006 Avstrijci točili odlično temno pivo. To jim je celo priznala neka italijanska planinka. O skalnih stražarjih – tisti na levi je Capolago (Seekopf), rekli bi „glavni“, ki bdi nad jezercem – kroži nešteto opolzkih zgodb, mnogi med njimi pa veljajo za nekakšne nedostopne skalne veljake. Sodeč po severnih stenah, je to zagotovo res. Kaj več pa nam bo povedal kakšen star vaški očanec, kajti mularija je bolj slabo oborožena s tovrstnim nedigitalnim „zgodovinopisjem“. Izlet vključuje  prevoz. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO

2017   KOLESARSKA POTEPANJA V PRIPRAVI

 

 Lagunska kolesarska pot  (FVG2) - april 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna. Pot v glavnem poteka ob morskih lagunah in se konča v slikoviti ribiški vasici Caorle. (Monfalcone-Grado-Oglej-Lignano Sabiadoro-Caorle). Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

            

2017
 

 Ciclopista del sole - junij 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna.

Pot ima dva začetna kraka (Brenner ali Innichen). Oba se združita v bližini Brixna, od tod kolesarska pot poteka po nekdanji železniški progi na prelaz Brenner in sledi do Bolzana in naprej do Trenta. Južno od Gardskega jezera, v kraju Peschiera de Garda, se začne kolesarska pot ob reki Mincio, ki pripelje v Mantovo. (Brixen – Bolzano – Trento – Peschiera del Garda – Mantova). Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

             

2017
 

 Dravska kolesarska pot - julij 2017

Odhod ob 7.00 uri zjutraj izpred hale Tivoli v Ljubljani. Pot je enostavna. Celotna pot, poznana pod imenom Alpe-Adria (FVG1), poteka od  Salzburga do Grada na obali Jadrana. V pripravi odsek Innichen – Beljak – Trbiž – Gemona. Mogoče je vključiti tudi enodnevno kolesarjenje po kolesarski poti Dolomiti (Innichen – Cortina d`Ampezzo -Calalzo di Cadore 64km). Lahko se izvede tudi etapno v dveh ločenih izletih. Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

           

2017 OSTALA KOLESARSKA POTEPANJA V PRIPRAVI
 

 Kolesarske poti - v pripravi 2017

Porečanka (Parenzana) - Poreč - Milje (130km). Trajanje dva dni.

 

Krog Soča - Most na Soči - Plave - Solkan - Gorica - Čedad - Kobarid - Most na Soči. Trajanje dva ali tri dni.

 

Ob Kolpi - Od Osilnice do Prelesja ob reki.

 

Od Jesenic do Belopeških jezer.

 

Bohinjski krog - Od Bohinjske Bistrice po kolesarski stezi do jezera in krožno skozi vasi pod Pokljuko nazaj na izhodišče.

 

Od Lesc do domačije Psnak v dolini Radovne.

 

Krog Ljubljana – Kranj – Škofja Loka – Ljubljana.

Prijave sprejemam na e-mail: borispotepuh1@gmail.com ali na gsm 051 256 726. Vodil vas bo Boris Potepuh.

Oglej si VIDEO